3 tips voor je nieuwe waterverf hobby

door | Kunst topics | 0 Reacties

3 tips voor je nieuwe waterverf hobby

door | Kunst topics | 0 Reacties

In dit artikel zal ik je 3 tips voor je nieuwe waterverf hobby geven! Als je op deze website beland bent is de kans groot dat je onlangs met een nieuwe hobby bent begonnen, of je van plan bent te gaan beginnen. En dan met name: waterverven.

Veel mensen pakken voor het eerst een penseel op en willen iets nieuws proberen. En ik geniet daar enorm van. Zeker als ik jou ook nog eens mag helpen in het ontdekken van je creatieve kant en je te zien opbloeien!

Een nieuwe hobby ontdekken is één ding, en deze blijven onderhouden is een tweede. Daarom dit inspiratieblog om je aan te blijven moedigen.

3 tips voor je nieuwe waterverf hobby

Tip 1. Blijf leren en ontdekken!

Neem de tijd voor jezelf om te investeren. In jezelf, in je kunnen, in je doen. Op YouTube zijn ontelbaar veel leuke video’s te vinden, evenals op Pinterest. Maak een map aan waarin je alles wat je mooi vindt opslaat, ter inspiratie. Als je op Instagram zit, zoek dan accounts waar je inspiratie uit haalt en ga ze volgen.

Doe ook onderzoek naar kleurentheorie. Dit is een must als je wil leren waterverven. Begrijp je kleuren, dan zal je het jezelf echt makkelijker maken. En investeer bijvoorbeeld in een aantal cursussen zoals de basiscursus Waterverven kun je Leren. Het zorgt ervoor dat je geïnspireerd blijft, dat je in contact komt met medecursisten en het houdt het onderwerp levend. Deel je enhousiame ook zeker met anderen!

3 tips voor je nieuwe waterverf hobby
3 tips voor je nieuwe waterverf hobby 3

Tip 2. Droom groot, groter, grootst

Weet je, we hebben allemaal een Ego die ons klein houdt. Een stem in jezelf, of de stem van anderen die hun eigen twijfels op jou projecteren. Zo had ik als kind dromen. En als jongvolwassene ook. Dromen die ik niet uit durfte laten komen want van creativiteit kon je toch niet leven? Het heeft even geduurd voor ik mijzelf heb durven laten zien. Voor ik aan mijzelf toe durfde te geven wat ik ècht wilde. Voor ik de stappen durfde te zetten, tot ik feitelijk gedwongen werd ze te zetten omdat een burn-out mij de ogen deed openen. Vanaf dat moment kón ik er niet meer om heen.

Als jij je nieuwe waterverf hobby zó geweldig vindt, zó tof dat je -net als ik toen, en nog steeds- het gevoel had dat je niets anders wilde doen dan álleen maar dít. Durf dan te dromen. GROOT te DROMEN! Ik had eerst nooit gedacht dat ik een eigen bedrijf zou krijgen waarin ik mijn eigen kunst zou maken en verkopen. Dat mensen het überhaupt wilde kopen! Dat ze het mooi zouden vinden! En daarna had ik nooit gedacht dat ik cursussen op zou zetten om anderen te helpen bij hun creatieve hobby.

Tekenen en waterverven was, en is, mijn therapie. Het plekje waar ik naar toe ga in mijn hoofd om rustig te worden. Mijn happy place, dat uitgroeide tot een prachtig bedrijf waar ik megatrots op ben! Wie weet wat ik had gedaan als ik die stappen niet had durven zetten. En daarom weet ik: DROOM GROOTS! Stap die comfortzone eens uit, en laat niets je in de weg staan. Laat je creativiteit spreken en laat je nieuwe waterverf hobby zien aan de wereld.

waterverf schilderij insect kever
3 tips voor je nieuwe waterverf hobby 4


TIP 3. STOP NIET!

Het leven is druk. Dat is het altijd. Dus máák tijd voorjezelf en je waterverf hobby. Of dat nu een nieuwe hobby is of eentje die je al jaren met liefde beoefend. Probeer iedere dag wat tijd te nemen om te gaan schilderen. Het maakt echt niet uit als dat in de eerste periode maar 10 of 15 minuten per dag is.

Het gaat om het doen! Om het feit dat je jezelf die tijd gunt, hoe kort dat ook lijkt te zijn. Je zal zien dat het een routine wordt en dat je jezelf steeds meer tijd zal gunnen om lekker aan de gang te gaan. Hoe jouw dag er ook uit ziet, streef er altijd naar iedere dag je creativiteit even te laten spreken.

Zeker als je het gevoel hebt dat je gejaagd of gestresst bent. Júist dan. Schilderen is zo rustgevend en therapeutisch! Maak er echt even een momentje van. Zorg dat je een eigen plek in huis hebt waar je fijn kunt schilderen. Een plek waar je spullen voor je klaar liggen, en niet in de weg liggen zodat je het niet iedere keer direct op hoeft te ruimen en de volgende keer weer klaar moet zetten. Pak een lekker kopje thee of koffie, zet een fijn muziekje en ga lekker aan de gang.

Als je de kans hebt, zorg dan het liefst voor een plek vlak bij een raam zodat je natuurlijk licht hebt. Lukt dat niet, kijk dan of je aan een daglichtlamp kan komen zodat je altijd verzekerd bent van een consistente lichtbron.

Tot de volgende keer!

Kunstclub Lidmaatschap

Wil je toegang tot álle cursussen, tutorials en challenges voor een vast laag bedrag per maand? Word dan lid van de Kunsclub!

Gee Adriaansz

Hoi! Mijn naam is Gee, natuurkunstenares in hart en nieren. Ik geef tips om aquareltechnieken onder de knie te krijgen, ontwikkel aquarelcursussen en deel ook regelmatig hoe je als kunstenaar je creativiteit en vertrouwen in je kunst kunt verbeteren. Zodat je de kunst kunt maken waartoe je je geroepen voelt èn deze met trots kunt delen met de wereld. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *