World Bee Day logo

World Bee Day

Bijen zijn één van de belangrijkste bestuivers en zorgen zo voor voedsel- en voedselzekerheid, duurzame landbouw en biodiversiteit. Op lange termijn kan de bescherming van bijen en de bijenteeltsector armoede en honger helpen bestrijden en bijdragen tot het behoud van een gezond milieu en een grote biodiversiteit. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat bijen steeds meer in hun voortbestaan worden bedreigd. Alleen door gezamenlijke inspanningen kunnen wij zorgen voor de bescherming van bijen en hun habitats.

Slovenië heeft de Verenigde Naties (VN) voorgesteld om 20 mei uit te roepen tot Wereldbijendag. Op 20 december 2017, na drie jaar inspanningen op internationaal niveau, hebben de lidstaten van de VN het voorstel van Slovenië unaniem goedgekeurd, waarmee 20 mei is uitgeroepen tot Wereldbijendag.

Het doel van de website www.worldbeeday.org is het initiatief en de uitvoering ervan te presenteren, het publiek bewust te maken van het belang van bijen en de bijenteelt, het publiek te informeren over belangrijke evenementen in de bijenteelt wereldwijd en Wereldbijendag te vieren.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

20 mei 2021

Tijd

Hele dag

Meer informatie

Meer informatie
Categorie
De Bijenstichting

Organisator

De Bijenstichting
Telefoon
0575-469832
Email
info@bijenstichting.nl
Website
https://bijenstichting.nl
Meer informatie

Pin It on Pinterest

Chat openen
Hulp nodig?
Hoi!
Als je vragen hebt over mijn werken en/of mogelijkheden, stuur dan vooral even een berichtje door een reply te geven!