Mijn favoriete waterverf

Er bestaan vele merken waterverf en allen in een andere kwaliteit dus ik kan mij goed voorstellen dat je soms door de tubes de verf niet meer kan zien 😛 Maar zoals met alles: wanneer je investeert (in goede verf) zal je er lang plezier van hebben. Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden. Van tubes, tot napjes en van grote bedrijven tot aan handgemaakte waterverf.

Soorten waterverf

 

Waterverf komt in drie soorten. Vloeibaar zoals ecoline, tubes en in napjes. Over alle drie valt iets te zeggen en is een kwestie van uitproberen wat bij je past. Ik werk met alle drie graag, maar als ik naar de praktische kant kijk, kies ik voor de napjes omdat deze met een waterverfpalet komen en dit makkelijk mee te nemen is.

Qua merken is er veel op de markt. Toen ik begon met waterverven had ik goedkope verf van bijvoorbeeld de Action, maar dan kom je er al gauw achter dat het echt zonde is om daar in te investeren als je serieus werk wil gaan maken. Het is leuk om lekker mee te experimenteren, maar ook niet meer dan dat. Ook al je de basiscursus Waterverven kun je leren wil gaan volgen, raad ik je aan om te investeren in goede kwaliteitsverf. Je zal merken dat je er langer mee doet, en je er ook echt veel fijner mee schildert.

De eerste professionele waterverfpalet die ik kocht was van Windsor & Newton, en ik ben er tot op de dag van vandaag blij mee. Inmiddels heb ik sommige kleuren uit mijn palet bijbesteld, en van sommige kleuren heb ik tubes gekocht van het zelfde merk. Inmiddels heb ik ook een mooie set van Van Gogh en heb ik lijstje van merken die ik in de toekomst graag nog eens wil kopen.

Mijn favoriete waterverf

 

Andere merken

Ik ben ook helemaal fan van het merk Sennelier. De verf heeft honing als basis en heeft een hele mooie werking op papier. Dit merk heeft opties in het hogere en lagere segment. Zoals deze fantastische set met 45 napjes artist grade aquarelverf. Zoek je voor een lager budget, dan zijn deze set met 24 napjes of deze set met 12 napjes ook een mogelijkheid.

 

Simply.Issydesign

Sinds januari 2023 werk ik samen met Issy van Simply.IssyDesign. Ze maakt fantastische artist grade aquarelverf èn heel fijne zeep voor je penselen.

Als brand ambassador zal ik regelmatig haar verf uittesten en hier foto’s en filmpjes van maken die ik deel op mijn social media kanalen.

Natuurlijk houdt dit ook in dat ik jou korting mag geven! Zie je iets in de shop van Issy?

Gebruik dan code: GEE5 voor 5% korting op je bestelling.

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK

Wil je weten welke waterverf, papier en penselen ik zelf het liefst gebruik tijdens het schilderen?

 

Meld je aan voor je maandelijkse dosis ‘artspiration’ en ontvang de gratis waterverf startersgids vol tips!

De waterverf startersgids

Alle links op deze pagina zijn affiliate links, wat inhoudt dat wanneer je er op klikt en vervolgens besluit te kopen, ik daar een kleine commissie voor krijg. Voor de prijs maakt het verder niets uit. Mij help je er mee, maar jij betaalt niks extra’s ♥