Kruid en Kunst

Leer 12 kruiden kennen in 6 maanden tijd!

Een complete cursus die je onderdompelt in kruiden, magie en creativiteit

Houd je van de natuur? Van kruidenthee en andere kruidenbrouwsels? Ben je creatief of zou je graag willen leren hoe je mooie botanische prenten kunt schilderen met aquarel? Heb je geen idee waar je alle materialen vandaan moet halen? We’ve got you covered!

Met deze allesomvattende cursus hoef je in principe de deur niet meer uit (tenzij je zelf ook lekker de natuur in wil om de kruiden te zoeken, en dat raden we wel aan natuurlijk!) Naast alle kruiden, ontvang je ook een aquarel startpakket. Zo hoef je geen moeite te doen in zoeken van de juiste schildermaterialen en kun je direct aan de slag! Deze kruid & Kunst cursus is een uniek concept, en de eerste van haar soort in Nederland!

Je ontvangt in totaal 12 kruiden

Je leert hoe je zelf recepten kunt maken om de kruiden medicinaal toe te passen

Je leert waar je de kruiden kunt vinden in de natuur

Na deze cursus weet je hoe je de kruiden toe kunt passen in dagelijkse rituelen

Je ontdekt hoe je deze kunt schilderen zodat je een gepersonaliseerd kruidenreceptenboekje kunt maken

bloemenboeket e1645521579347

We staan tegenwoordig zo ver van de natuur af, en grijpen gemakkelijk naar chemische medicatie, terwijl veel kruiden onze omgeving te vinden zijn waar je zelf mee aan de slag kunt.

Het is jammer èn zonde dat oeroude kruidenkennis langzaam verloren gaat. Daar komt met deze zeer uitgebreide en unieke cursus verandering in!

Wil jij je verdiepen in de geneeskracht van planten die gewoon hier in de natuur te vinden zijn? Wil je leren hoe je deze kruiden kunt verwerken in medicinale recepten?

Wil je ook weten hoe je deze kruiden kunt schilderen zodat je een mooi gepersonaliseerd kruidenboek kunt maken? Wil je weten hoe deze kruiden kunnen bijdragen aan een gezonder leven?

Schrijf je dan in en laat je 6 maanden lang onderdompelen in kruiden, magie en creativiteit! 

De volgende kruiden komen aan bod

Onze kruidengeneeskundige, Mirjam Hommel, heeft een selectie gemaakt van kruiden die in andere cursusen niet snel aan bod komen.

Over lavendel bijvoorbeeld kun je talloze informatie vinden. Wij gaan voor andere kruiden waar je niet vaak over hoort, en die tóch ook in de Nederlandse natuur te vinden zijn. De volgende selectie is gemaakt:

 

 • Drie kleurig viooltje
 • Maagdenpalm
 • Rode klaver
 • Komkommerkruid
 • St. Janskruid
 • Smeerwortel
 • Zilverschoon
 • Klaproos
 • Wilgenroosje
 • Cichorei
 • Struikheide
 • Stalkaars
2

Online cursus maar wel met iedere maand kruidenpost!

De cursus ‘Kruid & Kunst’ is een online cursus. Na inschrijving krijg je direct toegang tot de online leeromgeving van de Kunstclub. De cursus wordt ‘drupsgewijs’ vrijgegeven. Iedere eerste dag van de nieuwe maand krijg je toegang tot de nieuwe lessen van die maand.

Je krijgt onbeperkt toegang tot de cursus, dus ook na afloop kun je alle lessen nog eens volgen. Wel raden we je aan om ‘live’ mee te doen omdat je iedere maand een pakketje thuis gestuurd krijgt. Zo kun je al het geleerde direct toepassen. 

Ook krijg je in de Kunstclub toegang tot de afgesloten groep, waar je met andere cursisten kunt connecten, vragen kunt stellen en foto’s en video’s kunt delen. Wij zijn uiteraard aanwezig om je te ondersteunen bij vragen, waaronder via maar liefst 6 live sessies! En dat is nog niet alles..

De cursus Kruid & Kunst bestaat uit:

 • 17 modules
 • 48 lessen, opgebouwd met video, audio en tekst
 • waarvan 12 aquarel tutorials
 • 12 kruiden (je ontvangt in de cursus iedere maand één pakket met twee kruiden)
 • Kruidenrecepten, rituelen en kruidencadeautjes om van te genieten
 • Bonus: Aquarel starterset met aquarelverf, een set van 3 penselen en aquarelpapier
 • Bonus: Eén jaar toegang tot de basiscursus ‘Waterverven kun je leren’
 • Bonus: Inclusief set van 12 kruidenkaarten met een recept of ritueel aan de achterkant
 • Bonus: Mooi vormgegeven e-book met alle kruiden en recepten die we behandelen
 • Bonus: 1x per maand een live sessie met Mirjam, Madeleine en Gee. 

Wanneer behandelen we welke kruid?

Elke maand behandelen we twee kruiden.  Deze kruiden zijn gewoon in de Nederlandse natuur te vinden. Hieronder zie je een overzicht van de maanden en de kruiden die we iedere maand behandelen.

April

In deze maand leer je over:

 • Drie kleurig viooltje
 • Maagdenpalm

Mei

In deze maand leer je over:

 • Rode klaver
 • Komkommerkruid 

Juni

In deze maand leer je over:

 • St. Janskruid
 • Smeerwortel

Juli

In deze maand leer je over:

 • Zilverschoon
 • Klaproos

Augustus

In deze maand leer je over:

 • Wilgenroosje
 • Cichorei

September

In deze maand leer je over:

 • Struikheide
 • Stalkaars
Opleiding Kruid Kunst

Inschrijving

Kruid & Kunst 2022

Start cursus: 1 april 2022 t/m eind september 2022

Deze cursus is van start gegaan en inschrijven is momenteel niet mogelijk. Je kunt je wel aanmelden voor de interesselijst. Zodra inschrijven weer mogelijk is (begin 2023) sturen we je een bericht. 

Bonus 1

Je krijgt één jaar toegang tot de basiscursus ‘Waterverven kun je leren’ ter waarde van 49,95

Bonus 2

Je ontvangt een aquarel startersset inclusief verf, 3 penselen en aquarelpapier ter waarde van 120 euro

Bonus 3

Je ontvangt een mooi vormgegeven e-book met alle kruiden en recepten die we behandelen.

Bonus 4

Je ontvangt een mooie set van 12 kruidenkaarten met recept of ritueel aan de achterkant ter waarde van 45 euro. 

Bonus 5

1x per maand komen we online om al jouw vragen te beantwoorden via een live-sessie!

Na het volgen van deze leuke cursus weet je precies:

Hoe je zelf recepten kunt maken om de kruiden medicinaal toe te passen

De geschiedenis van de kruiden die we behandelen in deze cursus;

Welke inhoudsstoffen de kruiden hebben;

Welke werking en functie de kruiden hebben (signatuurleer);

Hoe je de kruiden kunt schilderen. (En dat houdt in: onbeperkte inspiratie voor leuke kruidencadeautjes voor iedereen die je lief is!);

Hoe je het kruid veilig gebruiken kunt (interacties met / of contra-indicaties);

Hoe je de kruiden spiritueel / energetisch / magisch toe kunt passen;

Hoe je de kruiden kunt herkennen in de natuur, en waar je ze kunt vinden;

Hoe je de kruiden kunt oogsten en wanneer.

Leef dit half jaar heel bewust met het ritme van de natuur en de seizoenen. Leer dit bewuster leven toe te passen in een praktische vorm.

Dit zorgt er voor dat je met andere ogen naar onze mooie planeet gaat kijken, en meer liefde voor je natuurlijke omgeving zal ervaren. En een leuke toevoeging zijn de leuke volksverhaaltjes, weetjes en sprookjes waar de kruiden een rol in spelen.

Rozenbottel

Even voorstellen…

Gee Adriaansz

Gee Adriaansz

Schilderen is mijn passie en ik hoor vaak om mij heen dat mensen het zo jammer vinden dat zij niet kunnen waterverven. Ik vind dat altijd bijzonder want ik geloof oprecht dat iedereen een natuurlijk aangeboren creativiteit heeft.

Door creativiteit worden ideeën geboren, bruggen geslagen, vriendschappen gesloten en het maakt de wereld gewoon een heel stuk mooier, zachter en vrolijker.

Door mijn ervaring weet ik 100% zeker dat iedereen kan waterverven. Iedereen is creatief, alleen soms heb je wat hulp nodig om die creatieveling in jezelf (terug) te vinden.

Daarnaast wil ik met mijn werken laten zien hoe mooi en bijzonder onze planeet is. Hopelijk geeft dit een stukje bewustwording mee zodat we met zijn alleen beter voor ons thuis zullen zorgen.

Ik heb vele boeken over kruidengeneeskunde, kruidenmengsels en kruidenmagie.

Ik heb een cursus kruidengeneeskunde liggen, en mijn droom om naast schildercursussen ook een cursus aan te kunnen bieden over medicinale kruiden, komt uit met het aanbieden van deze Kruid & Kunst cursus.

Studio Gee • Natuurkunstenares Gee Adriaansz

Mirjam Hommel

Kruiden, ze brengen mij rust en geven mij elke keer weer geluksmomentjes. Niks is fijner dan in het zonnetje op zoek te gaan naar de kruiden die ik op dat moment nodig heb, voor een mooi zalfje, thee of tinctuur. Lekker dwalen door velden en bossen en genieten van deze kadootjes van moeder natuur.

Tijdens mijn vierjarige opleiding kruidengeneeskunde heb ik heel veel kruiden bestudeerd en veel informatie verzameld. Omdat ik een groene heks ben heb ik naast de geneeskrachtige werking ook de magische werking bestudeerd.

In mijn rituelen staan de kruiden dan ook op de eerste plaats. In deze cursus wil ik jullie graag kennis laten maken met de signatuurleer van de kruiden. De uiterlijke kenmerken van een plant, zoals de beharing, kleur, vorm en smaak laten zien wat de werking van het kruid is.

Deze niet wetenschappelijke methode is omstreden en zeker niet bedoeld om klakkeloos te gebruiken, maar wat een prachtige manier om het kruid te leren kennen en vooral om te onthouden. Stiekem toch elke keer een verrassing als het wel weer klopt.

Ga je met mij mee op deze kruidenwandeling om deze twaalf kruiden op verschillende manieren te leren kennen?

Studio Gee • Natuurkunstenares Gee Adriaansz

Madeleine de Bruijn

De natuur en alles wat daar mee te maken heeft is mijn passie. Ik kan nog elke dag verwonderd zijn over wat moeder aarde ons heeft gegeven.

Daarom zou ik graag willen dat iedereen ontdekt wat de seizoenen doen met jezelf, en wat kruiden daarmee te maken hebben.

Ontdekken, genieten, kijken, luisteren, ruiken, bewust worden van de elementen en elke dag weer opnieuw kijken wat er groeit en bloeit.

Kruiden zijn magisch, kunnen je op veel manieren helpen maar zijn ook gewoon mooi om naar te kijken.

Als verbinder, heks, godin maar voornamelijk als oervrouw wil ik bouwen aan een wereld zonder ego, waar de vrouwen en mannen energie in balans is en we elkaar helpen om het beste uit onszelf te halen. Ieder mens is mooi en uniek!

Veelgestelde vragen

waterverf schilderij ijsvogel vogel

Hoe volg ik de Kruid & Kunst cursus?

Wanneer je de cursus gekocht hebt ontvang je inlog gegevens. Hiermee kun je inloggen bij de Kunstclub via de knop rechtsboven op de website of via deze link. (Sla de link op!)

Hoe de cursus opgezet is

Vanaf april zal je iedere maand een pakketje thuis gestuurd krijgen en in de Kunstclub kun je de bijbehorende lessen volgen. Ook ontvang je eenmalig een extra pakket thuis met alle aquarelbenodigdheden, dus hier hoef je niet zelf nog voor te shoppen.

Iedere eerste dag van de nieuwe maand krijg je om 8:00 uur toegang tot de nieuwe lessen van die maand. Hieronder vind je het schema:

 • Na inschrijving krijg je direct toegang tot de online leeromgeving en de groep.
 • Vanaf 1 april krijg je om 8:00 uur toegang tot de lessen van het Drie kleurig viooltje en Maagdenpalm.
 • Vanaf 1 mei krijg je om 8:00 uur toegang tot de lessen van het de Rode klaver en Komkommerkruid.
 • Vanaf 1 juni krijg je om 8:00 uur toegang tot de lessen van St, Janskruid en Smeerwortel.
 • Vanaf 1 juli krijg je om 8:00 uur toegang tot de lessen van Zilverschoon en Klaproos.
 • Vanaf 1 augustus krijg je om 8:00 uur toegang tot de lessen van het Wilgenroosje en Cichorei.
 • Vanaf 1 september krijg je om 8:00 uur toegang tot de lessen van Struikheide en Stalkaars.
 • Op 1 oktober komt de laatste module online ter afsluiting van de cursus.

Ik heb geen kruiden- en / of schilder kennis, kan ik deze cursus volgen?

Natuurlijk! Je hebt geen voorkennis van kruiden nodig om deze cursus te kunnen volgen. De cursus is helemaal compleet.

Dit houdt ook in dat we je compleet voorzien in de kennis om te leren schilderen met waterverf.

Kan ik ieder moment instappen?

Nee, dat is niet mogelijk. Inschrijven is ieder jaar mogelijk vanaf begin maart tot half april. De cursus start op 1 april en loopt tot en met september.

We kiezen voor deze methode omdat wij behoorlijk wat voorbereidend werk moeten doen voor we kunnen starten. Daarnaast zou het anders kunnen betekenen dat je de kruiden niet in de natuur kunt vinden wanneer je later instapt. Je krijgt uiteraard iedere maand kruiden thuisgestuurd, maar we willen voor een goede beleving dat je ook zelf naar buiten kunt gaan wanneer de kruiden groeien.

Kan ik de cursus betalen in termijnen?

Jazeker.

Wij zouden het jammer vinden als je om financiële redenen niet zou kunnen deelnemen aan de Kruid & Kunst cursus.

Het is mogelijk om het cursusgeld in termijnen te betalen, zonder extra kosten. De extra kosten die de bank in rekening brengt voor gespreid betalen nemen wij voor onze rekening.

Voor het betalen in termijnen zijn deze algemene voorwaarden van toepassing.

Hoe lang duurt de Kruid & Kunst cursus?

De cursus duurt 6 maanden, maar je kunt het zo lang maken als je zelf wil. In principe leer je iedere maand twee kruiden kennen.

Je hebt levenslang en onbeperkt toegang tot de cursus en de groepen die er bij horen.

Tot de basiscursus waterverven kun je leren heb je één jaar toegang.

Wat is het verschil met andere aanbieders?

De duur van de cursus

We hebben bewust gekozen voor 6 maanden. Veel cursussen zijn 12 maanden waarbij je elke maand een kruid toegestuurd krijgt. Maar dan zal het zeker voorkomen dat je een bepaald kruid die op dat moment behandeld wordt, niet in de natuur kunt vinden omdat het dan het seizoen er niet voor is.

Hier hebben we rekening mee gehouden. Je krijgt twee kruiden per maand en kunt dus elke twee weken aan een kruid besteden. Op het moment dat je de kruiden toegestuurd krijgt, zijn deze ook te vinden in de natuur, zodat je er ook zelf op uit kunt.

De inhoud van de cursus

Deze cursus verschilt in meerdere aspecten van andere aanbieders. We behandelen niet enkel het medicinale aspect, maar ook het magische, èn het creatieve. Je leert algemene info over het kruid, maar ook de signatuur. Je krijgt recepten, rituelen, soms een kruidencadeau om van te genieten èn via de complete aquarelcursus leer je hoe je mooie botanische prenten kan maken van de kruiden die we behandelen. De basiscursus heeft zelf ook nog drie tutorials, die krijg je er dus extra bij.

Verder hebben we bewust voor andere kruiden gekozen dan de meeste aanbieders. Er valt al zoveel te lezen over bijvoorbeeld lavendel en venkel. Nu is het tijd om te leren over andere kruiden 🙂

Mijn vraag staat hier niet bij

Is er een vraag bij je opgekomen die we op deze pagina niet beantwoord hebben? Mail ons dan op kruiden@geeadriaansz.nl!

Sluit alle tabbladen

Pin It on Pinterest