Mijn tv-debuut in Het Goede Buitenleven

door | Clubnieuws, samenwerking | 0 Reacties

Mijn tv-debuut in Het Goede Buitenleven

door | Clubnieuws, samenwerking | 0 Reacties

Enige tijd geleden werd ik gebeld door de programma makers voor RTL4. Ze hadden mij gevonden via internet en vroegen zich af of ik wilde komen schilderen tijdens een uitzending van Het Goede Buitenleven. Dit was op een maandag.

“Maar”, zei ze, “Het is wel een beetje kortdag. Kun je donderdag?” Veel tijd om er over na te denken was er dus niet. Ik zei direct volmondig JA! En zo kwam het dat ik de donderdag erop de trein pakte richting Amersfoort. Daar werd ik opgehaald om de reis te vervolgen naar Nijkerk.

We kwamen aan bij een prachtige woning met een evenzo mooie tuin. De huiseigenaren gaven me een hartelijk welkom en ik werd rondgeleid. Ik werd voorgesteld aan de tuinarchitect Peter, tv-kok Jeremy, de producers, de cameraman en geluidsman, en het verbaasde me hoeveel méér mensen er eigenlijk rondlopen bij zo’n opname.

Het was zowel heel interessant als geruststellend om te zien hoe dat nu eigenlijk werkt, een programma maken. Veel kleine shots, en regelmatig dingen die even over gedaan werden. En zo werd er dan letterlijk van ochtend tot avond gefilmd, om een programma van 22 minuten uit te kunnen zenden.

Ik vond het geruststellend om te zien, omdat het betekende dat er ruimte is voor nog een shot, als je iets niet helemaal goed doet. En dat is ook heel normaal. Voor mij ging het in ieder geval allemaa heel soepel.

De dag zelf was perfect. Het was eind maart en de zon scheent de hele dag. Zo kon ik comfortabel zitten aan het water met de zon in mijn gezicht. Als ik me al druk maakte over iets, dan was het over de vraag of ik wel iets moois zou kunnen schilderen.

Aan het einde van de dag at ik lekker een hapje mee en kon ik de kookkunsten van Jeremy proeven. Het schilderij heb ik cadeau gedaan aan de huiseigenaren.

Het was een fantastische ervaring!

Hoewel de opnames in maart waren, was de uitzending op zondag 2 mei om 17:00 uur op RTL4. Heb jij de uitzending gemist en wil je deze graag terugkijken? Ik heb de video voor je hieronder neergezet. Ik heb zelf de uitzending met plezier teruggekeken!

Tot de volgende keer!

Kunstclub Lidmaatschap

Wil je toegang tot álle cursussen, tutorials en challenges voor een vast laag bedrag per maand? Word dan lid van de Kunsclub!

Gee Adriaansz

Hoi! Mijn naam is Gee, natuurkunstenares in hart en nieren. Ik geef tips om aquareltechnieken onder de knie te krijgen, ontwikkel aquarelcursussen en deel ook regelmatig hoe je als kunstenaar je creativiteit en vertrouwen in je kunst kunt verbeteren. Zodat je de kunst kunt maken waartoe je je geroepen voelt èn deze met trots kunt delen met de wereld. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *