Studio Gee • Natuurkunstenares Gee Adriaansz

Over Gee & de studio

Als kind was ik graag en vaak buiten. Ik fascineerde mij als klein meisje al over het leven om ons heen. Zo klein als ik was tekende ik schriften vol bossen, wolven en ander klein gedierte en ik verwonderde mij erover dat anderen niet de schoonheid zagen, die ik zag.

Tegenwoordig is dat waarschijnlijk voor velen niet anders. Insecten worden vaak ondergewaardeerd. Maar ik? Ik laat mij nog steeds graag verwonderen over de verscheidenheid van het leven om ons heen en deel mijn passie met de wereld. Op deze pagina lees je over wie ik ben, en de studio.

Vele insecten kunnen op eerste gezicht een angstaanjagend voorkomen kunnen hebben terwijl ze juist prachtig en uniek zijn wanneer je er wat langer naar kijkt.

Hoe beter je kijkt, hoe groter het besef dat ze allen, hoe klein ook, hun unieke eigen kleine maar toch belangrijke rol in de cyclus van het leven spelen. 

Met al mijn werken wil ik jou laten zien hoe mooi onze biodiversiteit eigenlijk is.  Hiermee hoop ik jou en anderen te raken

Print waterverf schilderij nachtegaal ijsvogel vogel

Met mijn creaties breng ik mijn liefde voor de natuur in ieders leven. Ik stop veel geduld, toewijding en oog voor details in ieder werk. Ook wil ik laten zien dat waterverven voor iedereen is.

Het is niet zo moeilijk als het lijkt, en ik weet zeker dat ik jou ook aan het schilderen kan krijgen. Maak de wereld mooier met jouw creativiteit!

Over Gee en de Studio

Over Gee

Als jong meisje voelde ik me vooral zoekende. Ik vond zóveel leuk, ik wist niet wat ik ‘later wilde worden’. Eigenlijk was er maar één ding wat een constante factor was en is. Mijn diepgewortelde liefde voor de natuur waar ik mij als klein meisje al heel bewust van was.

Mijn hele schoolleven is met één woord te omschrijven: Heftig. Ik werd veel gepest en kon daardoor nergens goed aarden. Uiteindelijk begon ik aan een koksopleiding, waarin ik in het examenjaar stopte om de zorg in te gaan. Daar behaalde ik mijn diploma.

Na enkele jaren zorg, en wat omwentelingen kwam ik terecht bij Adobe Software, waar ik in aanraking kwam met illustreren èn foto- en videobewerking. Ik was begin 20 en in deze periode begon ik ook met het bouwen van websites in HTML. Goed tekenen deed ik toen overigens nog niet hoor! 😉

Na Adobe ben ik doorgestroomd en op de ICT afdeling van een groot advocatenkantoor op de Zuid-As terecht gekomen. Heerlijke jaren waar ik de kans kreeg mijzelf verder te ontwikkelen binnen de ICT.

Maar je raad het al… ik maakte ik een carriëre switch, onverwacht zelfs!

“Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan!”

Tijdens een vakantie werd ik verliefd en binnen een paar maanden emigreerde ik naar Turkije.

Daar zette ik met mijn nu ex-man een duikschool op en alles uit mijn verleden kwam hierin samen. Ik maakte zelf de website, ik ontwierp sieraden, sleutelhangers en andere accessoires die ik in het duikcentrum verkocht èn ik was midden in de natuur. Heerlijk om dagelijks duiklessen te geven op het strand en het leven onderwater te zien.

Maar… Na 10 jaar liep mijn huwelijk zo slecht dat ik besloot om terug te keren naar Nederland. Het een moeilijke periode noemen is een understatement. Ik keerde terug met 2 jonge kinderen, en enkel één koffer kleding voor ons drieën. Ik moest helemaal overnieuw beginnen èn ik moest mijn geliefde en goedlopende PADI duikcentrum vaarwel zeggen.

Na ongeveer 6 maanden terug in Nederland vond ik een woning en kwam terecht in Tilburg, een stad die ik in mijn hart gesloten heb. En daar begint mijn nieuwe verhaal.

Aangenaam, mijn naam is Gee Adriaansz, ik ben een ‘self-taught’ illustrator, al noem ik mijzelf liever natuurkunstenares. Kunst maken is een in werkelijkheid geworden droom, en nu ben ik zover om mijn kennis met jou te delen via mijn leuke, laagdrempelige cursussen. Welkom bij de Studio Gee • Kunstclub!

 

Over Gee en de Studio
Indian Agate zilveren hangers
Zilveren hangers met Abalone schelp
Abalone schelp zilveren hanger

Andere passies

Ik ben een multipassionate en heb daardoor vele interesses. Waaronder natuurfotografie en dan met name macro, want hoe dichter ik er met mijn neus op zit, hoe beter ik al die kleine beestjes kan zien natuurlijk!

Mijn kinderen

Zijn net zo gek als ik op natuur, gek op beestjes. Misschien nog wel gekker dan ik!  Regelmatig roep ik “Nee! Niet mee naar binnen nemen!” wanneer één van de twee weer eens kevers, mieren, kleine spinnetjes, wormen, duizendpoten, oorwurmen of vuurwantsen gevonden hebben die ze vol trots en verwondering willen komen laten zien.

Ze zijn 4 en 6 by the way… en ik vind ze héérlijke zielen dat ze al zo liefdevol en bewust met de natuur omgaan! 

groene jungle

Mijn huis lijkt er steeds méér op. En ik hou er van! Ik kan echt niet genoeg planten hebben. Daarnaast heb ik ook een plantenruilkast bij mijn deur staan waar liefhebbers stekjes kunnen ruilen. Je kunt hier de Facebook pagina en hier mijn Instagram account vinden van Plantenbieb Botanica. 

Kruiden

Ik heb vele boeken over kruidengeneeskunde, kruidenmengsels en kruidenmagie.

Ik heb een cursus kruidengeneeskunde liggen, en het is mijn wens om in de toekomst naast schildercursussen ook workshops te gaan geven over eetbare bloemen en planten en het maken van huis, tuin en keuken zalfjes/drankjes/tincturen.

thuisatelier thuisstudio studio gee laptop
Snijplank met bloemen gebrand in hout
Mural - Apis mellifera
Logo van Studio Gee met zwarte letters gecentreerd. Daaromheen tekeningen van diverse insecten en een inktvis.
kinderen plantenbieb botanica rotated

Van burn-out tot Natuurkunstenares

Iedereen kent pieken en dalen in het leven. Ook ik heb te maken gehad met een aantal grote, ingrijpende en pijnlijke veranderingen, wat resulteerde in een heftige burn-out. Niet zo gek als je nooit de tijd neemt om te verwerken!

Tijdens deze periode kwam ik tot de conclusie dat ik grotendeels in mijn leven niet het pad bewandelde dat voor mij bestemd was. Alleen dacht ik het nu wel allemaal te weten, dus kwam het best als een schok. Ik had net plannen gemaakt om mijzelf om te scholen van WordPress webdesigner, naar Shopify Expert. De website had ik al gebouwd, ik had het nieuws de wereld al in geslingerd en ik had zelfs al wat cursussen en examens gedaan om Shopify Expert te worden.

De burn-out dwong me te luisteren, en ik besefte dat ik maar één ding het allerliefst doe, al had ik nooit voor mogelijk gehouden dat ik er mijn werk van zou kunnen maken. Ik hiel mijzelf daardoor onbedoeld klein. Ik had nooit geleerd ècht naar mijzelf te luisteren.

De burn-out was zowel een vloek als een zegen. Mijn passie ligt in het maken van kunst, dat vervolgens ook uitgroeide in de wens om mijn kennis te delen.

Het had durf nodig om de veiligheid van stabiel werk op te zeggen maar nu ben ik iedere dag dankbaar dat ik de stap heb durven zetten. Het voelde als thuis komen. Alle puzzelstukjes vielen in elkaar en de Kunstclub werd een feit.

Kei tof dat je mijn verhaal gelezen hebt. Ik hoop dat je er inspiratie uit haalt en ziet dat het nooit te laat is om te gaan doen wat je hart je ingeeft. Creativiteit zit in je, je hoeft het enkel een serieuze kans te geven. Durf die stappen te zetten!

Voel je herkenning? Je mag mij altijd een berichtje sturen, want ik ben net zo benieuwd naar jouw verhaal als jij was naar die van mij! 

Liefs,

Digitale handtekening van Gee Adriaansz
White ghost cicade
White ghost cicade
Logo studio gee transparant

Over de studio

Ik werk voornamelijk vanuit mijn thuisatelier in Tilburg, waar een grote muurschildering van een bij op de muur pronkt en je in bijna iedere hoek wel iets terugvindt waar aan je kunt zien dat je op de plek van een Natuurkunstenares bent beland. Aan de muren hangen mijn eigen schilderijen en overal waar mogelijk zet ik planten neer.

Ik hoop in de nabije toekomst een atelier binnen Tilburg te kunnen openen. Een plek waar ik letterlijk de ruimte heb om te groeien, en groter kan gaan met mijn werken. Een plek die ik open kan stellen voor een ieder die zo maar eens langs wil komen zonder afspraak en waar ideeën en workshops in het leven worden geroepen. En ja, uiteraard ook met heel veel planten.

Kunstclub studiogee

De Kunstclub

Wil je leren waterverven dan kun je terecht in de Kunstclub, een onderdeel van Studio Gee.  Hoewel ik in de toekomst ook andere cursussen aan wil gaan bieden zoals houtbranden, kun je er nu terecht voor online aquarel cursussen. Het aanbod bestaat uit zowel gratis workshops als betaalde cursussen.

Of je nu een gratis les wil gaan volgen of een complete aquarel thuiscursus; je komt terecht in een gezellige online communitie, waar je desgewenst kunt connecten met andere cursisten. In de groepen kun je je vragen stellen, hulp aanbieden en natuurlijk je werken tonen.

 

“Creativity is inventing, experimenting, growing, taking risks, breaking rules, making mistakes, and having fun.” 

Pin It on Pinterest