Studio Gee • Natuurkunstenares Gee Adriaansz

creativiteit

Als kind was ik graag en vaak buiten. Ik fascineerde mij als klein meisje al over het leven om ons heen. Zo klein als ik was tekende ik schriften vol bossen, wolven en ander klein gedierte en ik verwonderde mij erover dat anderen niet de schoonheid zagen, die ik zag.

Tegenwoordig is dat waarschijnlijk voor velen niet anders. Insecten worden vaak ondergewaardeerd. Maar ik? Ik laat mij nog steeds graag verwonderen over de verscheidenheid van het leven om ons heen.

Want hoewel vele kleine beestjes op eerste gezicht een angstaanjagend voorkomen kunnen hebben, zijn ze juist prachtig en uniek wanneer je er wat langer naar kijkt. En dan komt het besef dat ze allen, hoe klein ook, hun unieke eigen kleine maar belangrijke rol in de cyclus van het leven spelen. Met al mijn werken wil ik jou laten zien hoe mooi onze biodiversiteit eigenlijk is. Hiermee hoop ik jou en anderen te raken. 

Print waterverf schilderij nachtegaal ijsvogel vogel

Met mijn creaties breng ik mijn liefde voor de natuur in ieders leven. Ik stop veel geduld, toewijding en oog voor details in ieder werk. Ook wil ik laten zien dat waterverven voor iedereen is. Het is niet zo moeilijk als het lijkt, en ik weet zeker dat ik jou ook aan het schilderen kan krijgen met mijn laagdrempelige cursus!

Natuurkunstenares

Ondernemen doe je vanuit je hart. Dat is wat ik altijd geloofd heb, en van waaruit ik mijn bedrijf runde. Totdat ik in mijn leven te maken kreeg met een aantal grote, ingrijpende en pijnlijke veranderingen. Ik had grootse plannen, maar ik was niet meer in staat om ze uit te voeren. Het voelde alsof het mij van de één op de andere dag overkwam. Een burn-out. Qua gevoel werd een deur keihard tegen mijn neus dicht geslagen. Op dat moment niet wetende dat een andere deur op een kier kwam te staan.

White ghost cicade

Ik leef al mijn hele leven met mijzelf dus ik dacht mijzelf wel te kennen. Maar pas in de heftige tijden begon ik mijzelf echt te doorgronden. Net of ik her-ontdekt werd in mijn eigen ZIJN. Ik kwam tot de conclusie dat ik helemaal niet het pad bewandelde dat voor mij bestemd was. Aan de ene kant voelde dat schokkend, want ik had net plannen gemaakt om mijzelf om te scholen van WordPress webdesigner, naar Shopify Expert. De website had ik al gebouwd, ik had het nieuws de wereld al in geslingerd en ik had zelfs al wat cursussen en examens gedaan. Bloedserieus dus!

Maar aan de andere kant zei een stem in mij dat ik dit altijd al geweten had. Omdat er iets in mij, iets nóg liever wilde doen dan webdesigner, webhoster en Shopify expert zijn. Alleen had ik nooit voor mogelijk gehouden dat ik dat zou kunnen. En je herkend het vast: dan hou je jezelf (onbedoeld) klein. Maar voor mij was dát het moment dat ik ontdekte dat mijn passies op een ander vlak lagen. En wel in het maken van kunst, dat vervolgens uitgroeide in de wens om mijn kennis te delen middels leuke cursussen. Het had durf nodig om de veiligheid van stabiel werk op te zeggen maar nu ben ik iedere dag dankbaar dat ik de stap heb durven zetten!

‘Het welbekende motto van pipi:

“Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan!”

heeft mij al ver gebracht

Over Gee en de Studio

De titel Natuurkunstenares is er eentje waar ik de afgelopen jaren in gegroeid ben. Creativiteit loopt als een onbreekbare rode draad door mijn leven. 

Je kunt een burn-out vervloeken. Deed ik ook. Makkelijk was, èn IS het niet. Maar het bleek voor mij een zegen. Hoe bijzonder is het om vanuit het niets, verslingerd te raken aan insecten? Ik heb altijd van de natuur gehouden, maar nooit een specifieke fascinatie voor insecten gehad, tot ik in de burn-out belande. Evenzo met de wens om kunst te gaan maken, en de behoefte om workshops te gaan geven. Het maakt mij misschien wat eigenaardig, maar ik ben er blij mee 😉 

Je kunt je vast voorstellen hoe gek het voor mijzelf voelde om plotseling deze omslag waar te nemen bij mijzelf. Om de ene dag iets niet te kunnen en de volgende dag iets wèl te kunnen. Het was en is een bijzondere ervaring, waarbij ik mij dagelijks weer verwonder over hetgeen wat ik op papier gezet heb. Om inzichten te verkrijgen en leiding over mijn handen. Hoe is het mogelijk? Het moge duidelijk zijn dat dit samen gaat met spirituele groei. Een moeilijk en mooi proces, dat ik graag met jou deel. Want inmiddels weet ik, iedereen kan schilderen, ook jij!

Over de studio

Ik werk voornamelijk vanuit mijn thuisatelier in Tilburg, waar een grote muurschildering van een bij op de muur pronkt en je in bijna iedere hoek wel iets terugvindt waar aan je kunt zien dat je op de plek van een Natuurkunstenares bent beland. Aan de muren hangen mijn eigen schilderijen. Ik ben er aan gehecht geraakt, al maak ik het meeste voor de verkoop.

Mijn buffetkast is mijn werkkast. Mijn creatieve altaar. Potjes met verfkwasten, projectjes in wording en uitgestalde items voor het raam. En, planten. Heel veel planten, waar ik nooit genoeg van kan krijgen. Het is nog net geen creatieve groene jungle, maar als je mijn plek binnen stapt zie je een weerspiegeling alles waar ik van hou, een stukje van mijn ziel.

Hoewel dit een prima en heel fijne plek voor mij is om te werken, zeker met oog op mijn twee jonge kinderen die ik door het thuiswerken altijd nabij heb, hoop ik in de nabije toekomst een atelier binnen Tilburg te kunnen openen.

Een plek waar ik heerlijk kan kliederen en niet de verfspetters uit mijn witte gordijnen hoef te wassen na één van mijn creatieve uitspattingen. Een plek waar ik letterlijk de ruimte heb om te groeien, en groter kan gaan met mijn werken. Een plek die ik open kan stellen voor een ieder die zo maar eens langs wil komen zonder afspraak en waar ideeën en workshops in het leven worden geroepen. En ja, uiteraard ook weer met heel veel planten.

Het is een droom in wording. Corona zorgde ervoor dat het geen makkelijk jaar werd voor ons allen. Ook voor mij niet. Maar ook zorgde dit ervoor dat ik met creatieve oplossingen moest komen. Enkel leven van kunst maken is moeilijk leerde ik. Inmiddels ben ik met veel plezier de online zeer uitgebreide maar laagdrempelige cursus ‘Waterverven kun je leren!’ aan het ontwikkelen. Het e-book, wat een startersgids is en een heel goede voorbereiding op de cursus, is inmiddels hier te downloaden.

Zoals ik ooit als kind droomde om goed te kunnen tekenen, en ooit droomde om er mijn werk van te maken zal ook dit prachtige beeld wat ik geschetst heb in mijn hoofd, het levenslicht zien. Het begin is al gemaakt!

Wist je dat….

Menu

Fotografie een tweede passie is..

Vooral van natuurfotografie en dan met name macro, want hoe dichter ik er met mijn neus op zit, hoe beter ik al die kleine beestjes kan zien natuurlijk!

Jammer genoeg heb ik geen camera meer, maar wie weet weer in de toekomst!

In rust 

Mijn kinderen net zo gek zijn...

..Gek op natuur, gek op beestjes. Misschien nog wel gekker dan ik!  Regelmatig roep ik “Nee! Niet mee naar binnen nemen!” wanneer één van de twee weer eens kevers, mieren, kleine spinnetjes, wormen, duizendpoten, oorwurmen of vuurwantsen gevonden hebben die ze vol trots en verwondering willen komen laten zien.

Ze zijn 4 en 6 by the way… en ik vind ze héérlijke zielen dat ze al zo liefdevol en bewust met de natuur omgaan! 

Ik insecten en stenen verzamel

Yup. Opgezette insecten. Ik ben er trots op en mijn verzameling groeit gestaag! Ik koop ze overgigens bij winkels waarvan ik weet dat ze een goed leven gehad hebben en een natuurlijke dood gestorven zijn. En dus niet speciaal voor dit doel vermoord worden zoals iemand eens geschrokken aan mij vroeg. Want dat zou ik natuurlijk  nooit willen!

Overigens heb ik daarnaast ook veel edelstenen in huis waarvan labradoriet, moldaviet, amethist en maansteen mijn favoriet zijn

Mijn huis op een goene jungle lijkt

Nou ja, het lijkt er steeds méér op. En ik hou er van! Ik kan echt niet genoeg planten hebben. Daarnaast heb ik ook een plantenruilkast bij mijn deur staan waar liefhebbers stekjes kunnen ruilen. Je kunt hier de Facebook pagina en hier mijn Instagram account vinden van Plantenbieb Botanica.

Ik me ook graag bezighoud met kruiden

Ik heb vele boeken over kruidengeneeskunde, kruidenmengsels en kruidenmagie. Heb een cursus kruidengeneeskunde liggen, en het is mijn wens om in de toekomst naast schildercursussen ook workshops te gaan geven over eetbare bloemen en planten en het maken van huis, tuin en keuken zalfjes/drankjes/tincturen.

Mijn huis mijn grootste canvas is

Niks geen behang. In de woonkamer ‘hangt’ een grote muurschildering van een bij. In de kamers van de kinderen komt ook wat op de muur, en zo zie ik alle muren wel als een ‘blanco canvas’ dat vráágt om beschilderd te worden! Dat is de wens van IEDERE kunstenaar toch? Or is it just me?!

Mural - Apis mellifera

• Sluit menu •

Vetplant

“Creativity is inventing, experimenting, growing, taking risks, breaking rules, making mistakes, and having fun.” 

Pin It on Pinterest