Over Gee

 

 

“Ondanks alles zal ik weer opstaan: ik zal mijn potlood opnemen, dat ik in mijn grote ontmoediging heb verlaten, en ik zal doorgaan met mijn tekening.” – Vincent van Gogh – 

Creativiteit. Veel van mijn familieleden hebben het. Het mag dus wel gezegd worden dat het door mijn aderen stroomt. Ik ben een echt gevoelsmens, hoog sensitief, en sta dicht bij de natuur. Als kind kleurde ik schriften vol met bossen, wolven, bloemen en vogels en maakte je mij ontzettend blij met illustraties van Marjolein Bastin. Ik was, en ben nog steeds, graag buiten en kan mij dan heerlijk verdwalen in de tijd.

Maar het leven liep zoals het liep en deze was niet makkelijk. Ik verloor de liefde en inspiratie voor de dingen die ik het liefst deed, uit het oog.

De creativiteit was niet weg, maar sluimerde in mijn hart, bleek achteraf. Rustig wachtend om op de juiste tijd weer tevoorschijn te komen. Heden ten dage heb ik de sleutel tot dat plekje in mijn hart, waar mijn creatieve zin, mijn passies, en waar dus eigenlijk mijn hele ‘zijn’ huist, weer terug gevonden.

De creativiteit uit zich in mijn werk als website bouwer en de digitale designs die ik zo nu en dan maak, maar ook in de natuur- en macrofotografie, wat ik al jarenlang met liefde doe. Recent heb ik ook het tekenen en schilderen weer opgepakt en hou ik van zingen!

Ook ben ik gek op pyrografie (houtbranden) wat ook perfect te combineren is met tekenen. Heerlijk om daar designs voor te maken, het te branden, en nadien te ruiken naar een kampvuur! Alsof dat niet genoeg is, vind ik ook mijn plezier in het maken van heerlijke ambachtelijke zeepjes en lip balsems met natuurlijke ingrediënten.

Er is werkelijk niets fijner dan je eigen creativiteit tot uiting te kunnen brengen. Voor mij houdt het ultieme geluk in. Compleet mijzelf kunnen zijn. De mensen blij maken met wat ik maak, en daarmee de wereld weer wat mooier. Ik zie mijzelf dan ook echt als een ‘creative artist’ in hart en ziel.

Pin It on Pinterest