Raamschilderingen XXL

door | samenwerking | 0 Reacties

Raamschilderingen XXL

door | samenwerking | 0 Reacties

In dit blog vertel ik je meer over de geweldige samenwerking met basisschool De Zuidwester.

Basisschool De Zuidwester is een kleurrijke buurtschool in Tilburg. Kinderen en ouders van allerlei nationaliteiten en geloofsovertuigingen vormen samen met het team een school waar ze trots op zijn.

Een veilige plaats met een warm pedagogisch klimaat bieden waarin leerlingen kunnen groeien tot verantwoordelijke en (zelf)kritische mensen die met een gevoel van respect en vertrouwen deel kunnen nemen aan onze steeds veranderende maatschappij, is belangrijk voor deze school.

Duurzaamheid en omgeving

De basisschool wil bijdragen aan een duurzame samenleving. Ze zorgen daarom niet alleen voor elkaar, maar ook voor onze omgeving. Dat doen ze niet alleen door samen te werken aan een goede gezondheid van de leerlingen, maar ze vinden het daarnaast ook van belang dat kinderen zich bewust worden/zijn van onze mondiale voetafdruk. 

Dit is dus echt een school die perfect bij mij èn mijn kinderen past. In de komende beleidsperiode gaan ze naast toewerken naar een Gezonde School, ook expliciet met deze bewustwording aan de gang. Ze willen duurzaam denken en doen verankeren in het DNA van de kinderen, medewerkers en school als geheel. Dat is geweldig, dus natuurlijk draag ik graag een steentje bij. 

 

Pakje Kunst
Logo basisschool de zuidwester tilburg

De transitie om een gezonde/groene school te worden is natuurlijk al een tijdje geleden in gang gezet. Daar horen enkele aanpassingen bij en eentje die ik persoonlijk geweldig vind is het speelplein dat omgetoverd wordt tot een geweldig natuurrijk schoolplein. Ik denk dat de kinderen (de mijne in ieder geval wel) hun hart flink op kunnen halen wanneer het klaar is. Ik kijk er naar uit!

Raamschildering XXL

Tijdens een vergadering van de ouderraad bespraken we het thema herfst en hoe we dit in de school zouden kunnen implementeren. Ik kwam op het idee om een raamschildering te maken welke met ieder seizoen mee kan veranderen. Dit idee werd enthousiast ontvangen. Samen met enkele ouders en een paar leerlingen begonnen we al snel aan de voorbereidingen.

Maar liefst 13 ramen van ongeveer 4 meter hoog moesten beschilderd worden. Ik maakte het ontwerp en na 3 dagen hard werken was het gereed. Het ontwerp is aangevuld met raamstickers van Mandy Janssen van Mandy’s Cadeauhoekje te Tilburg. Ongeveer 4 keer per jaar zullen de raamschilderingen aangepast worden naar het seizoen en het leuke is dat er rondom deze schilderingen vele leuke activiteiten georganiseerd kunnen worden voor de kinderen, zodat iedere klas op hun eigen manier mee kan helpen met het tot stand brengen van het thema. 

Deze raamschilderingen maak ik op vrijwillige basis in mijn eigen tijd. Het is flink wat werk maar de blije gezichten van de kinderen op school zijn onbetaalbaar!

paddenstoelen raamschildering
raamschilderingen zuidwester
eekhoorn raamschildering
boomschildering rotated

Tot de volgende keer!

Kunstclub Lidmaatschap

Wil je toegang tot álle cursussen, tutorials en challenges voor een vast laag bedrag per maand? Word dan lid van de Kunsclub!

Gee Adriaansz

Hoi! Mijn naam is Gee, natuurkunstenares in hart en nieren. Ik geef tips om aquareltechnieken onder de knie te krijgen, ontwikkel aquarelcursussen en deel ook regelmatig hoe je als kunstenaar je creativiteit en vertrouwen in je kunst kunt verbeteren. Zodat je de kunst kunt maken waartoe je je geroepen voelt èn deze met trots kunt delen met de wereld. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *