Studio Gee voor de Bijen

Veel insecten (de meeste eigenlijk wel!) worden ondergewaardeerd. Elk beestje heeft zijn eigen kleine belangrijke rol in de cyclus van het leven. Bijen zijn prachtig, elegant, en harde werkers. Ik zie ze graag als een van de vriendelijkste insecten. Ze accepteren je in hun habitat en zijn niet agressief. Als er een lijst van belangrijke soorten zou bestaan, zou de bij met stipt bovenaan deze lijst staan. En dat met een heel goede reden!

Sta er maar eens bij stil: Ze bestuiven 70 van de ongeveer 100 gewassoorten die minstens 80% van de wereld voeden. Om een potje honing van 500 gram te vullen, zijn miljoenen bloemen nodig. Dat is hard werken! Eén bij zou er ongeveer 2000 dagen over doen om zo’n hoeveelheid bij elkaar te krijgen. En sta eens stil bij de hoeveel honing die wij gebruiken. Niet alleen wat we in de potjes zien, maar óók wat verwerkt zit in vele producten.

En dan nu het verdrietige nieuws dat je vast al wist. Helaas gaat het niet goed met de bijen. Ze verdwijnen in een alarmerend hoog tempo. Dit komt onder andere door verstedelijking en intensieve landbouw. Dit maakt het voor de bijen steeds moeilijker om te overleven. Het is altijd erg als een soort uitsterft, maar als dat met de bijen zou gebeuren, zou de mens snel in grote problemen komen. Binnen de kortste keren zouden de supermarkten de helft minder groenten en fruit hebben.

En dit is niet eens ondenkbaar. Dus we zijn op het punt beland dat ze onze hulp ook hard nodig hebben Op deze website onder ‘De Bijenstichting’ kun je zien welke acties ik onderneem om op mijn creatieve manier bij te kunnen dragen en geef ik je ook wat tips wat je zelf kan doen.

Schilderij de Lente door Studio Gee
Logo de Bijenstichting

De bijenstichting

Ik heb hart voor de bijen. Wanneer je mijn website bezoekt, of mij een beetje kent, zal je dat niet ontgaan zijn. Ik heb ze op mijn arm vereeuwigd met inkt, een grote bij pronkt in mijn huiskamer op de muur in de vorm van een grote muurschildering, je ziet de bij terug in mijn logo en in veel van mijn tekeningen. Niet zo gek dus dat ik met liefde en toewijding de Bijenstichting steun!

Er staan diverse items in mijn webshop, waarmee je met je aankoop, de door Studio Gee geselecteerde ANBI gecertificeerde goede doelen steunt. De bijenstichting is er één van. 

Ze zijn een ANBI (Algemeen Nut Beoogde Instelling) erkende organisatie. Daarmee voldoen ze aan transparantie qua beleid en financiën. Je weet daardoor aan wie je je steun geeft.

Help de bijen

Ook jij kan als particulier op vele manieren een bijdrage leveren. Dat begint al met iets simpels als bloemen zaaien. Maar wil je net zoals ik de Bijenstichting steunen? Dan kan dat op de volgende manieren.

Hommel blauwe bloemen

Donateur worden

Met jouw donatie help je de Bijenstichting met bijvoorbeeld juridische procedures om bestrijdingsmiddelen te verbieden of het stimuleren van bijenlinten om de overlevingskansen van de bij te bevorderen.

Je krijgt toegang tot de basis cursussen en de cursus bijenfotografie basis van hun online community.

Daarnaast ontvang je 2x per jaar de leuke bijenmagazine Beeezz bordevol informatie over onze zoemende vrienden.

Bij rode bloemen

Proeflidmaatschap

Benieuwd wat de Bijenstichting je te bieden heeft?

Je kunt starten met een proeflidmaatschap van het Bijen Educatiecentrum voor een éénmalig bedrag van 5 euro.

Je krijgt toegang tot de Basiscursus bijeninformatie algemeen, de algemene verdiepingscursus, het archief van de bijenportretten met beschrijvingen van vele bijensoorten, hun voedselkeuze en nestelwijze en de korte introductiecursus bijenfotografie met tips over bijenfotografie. 

Hommel paars roze bloemen

VIP lidmaatschap

Met het VIP lidmaatschap steun je de Bijenstichting in hun werk om meer bewustzijn te creëren voor de bijen in Nederland.

Naast algemene informatie ontvang je de bijenmagazine Beeezz, krijg je toegang tot álle extra cursussen èn krijg je altijd 10% korting in de webshop van de Bijenstichting (m.u.v. boeken).

Cursusvoorbeelden zijn: beplantingschema’s bij-vriendelijke tuin, cursus bijen herkenning en fotografie, bijen onderzoek, bijenproducten in de voeding en cosmetica, etc.