Workshop Bee-Kind

Als ambassadeur van de bijen en vriendin van de Bijenstichting, deel ik graag cursussen die door hen aangeboden worden die helpen meer awareness te krijgen voor onze zoemende vrienden. Deze leuke workshop die op 8 april zal plaatsvinden is er één van.

Als je door deze pagina’s vertoeft ben ik er van overtuigd dat je ook gek bent op onze zoemende vrienden, en dat je zeker inziet hoe belangrijk ze zijn. Maar weet je ook hoe je je tuin (of balkon) bij-vriendelijker kan maken?

Door de juiste planten te zaaien kun je de bijen van meer voedsel èn meer nestelgelegenheid voorzien. Daarbij is het belangrijk dat je zowel voldoende en gevarieerd voedsel aan kunt bieden. Deze cursus leert het je allemaal, en vertelt je wat je naast wèl ook juist niet moet doen om de bijen te helpen.  

De cursus bestaat uit twee delen. Je krijgt een online webinar van ongeveer 2 uur ‘De bij en wij’ (over het belang van bijen en wat wij kunnen doen om bijen te helpen). Ook bevat het een module nestelgelegenheid. Je krijgt daarbij een introductie voor het maken van een bijenhotel en uitleg over andere nestelgelegenheden. Daarnaast is er ook nog een module over voedselplanten voor bijen.

Vervolgens is er ook nog de mogelijkheid tot individuele begeleiding via een online platform. Daar kun je een tuinontwerp bespreken en kunnen je vragen beantwoord worden.

Data

  • Deze cursus wordt op meerdere data aangeboden. Klik hieronder voor meer informatie.

Hommel paarse bloemen
Logo stichting de bijenstichting
Twee hommels paarse bloemen

Tip!

Wil je je alvast een beetje inlezen? Download dan dit gratis e-book van het Bijen Educatiecentrum!

In dit e-book nemen ze je mee naar het leven van de bijen, insecten die enorm interessant en belangrijk zijn voor de natuur en de mens.

  • Herken verschillen tussen bijen, wespen en zweefvliegen
  • Leer over de levenswijze van bijen
  • Leer hoe tonglengte bepalend is voor welke bloemen een bij bezoekt
  • Leer hoe belangrijk bijen voor de mens zijn
  • Leer wat je kunt doen om bijen te helpen
  • En nog veel meer

 

Word gratis lid

Word gratis lid van het Bijen Educatiecentrum en krijg toegang tot diverse online cursussen. Ook kan je binnen thema’s vragen stellen en beantwoorden. Daarnaast ontvang je automatisch hun mailing.

Steun de bijen met deze bijenpakketten
en doe mee met Nationaal Zaaidag voor de Bijen op 22 april!

Sommige van de links zijn zgn. affiliate links. Als jij via de link een aankoop doet, krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dit heeft geen consequenties voor de prijs die jij betaald.